Borek kleurt de binnenplaats masterly

Het Nederlandse paviljoen Masterly is in een paar jaar tijd het startpunt van de Salone del Mobile geworden. De binnenplaats van het Palazzo Francesco Turati wordt ook dit jaar tijdelijk het kloppende hart van Milaan. Hier creëert het Nederlandse merk Borek een uitnodigende ontmoetingsplek voor deelnemers en bezoekers. Omringd door een kleurenzee van 15.000 tulpen is het buitenmeubilair haute couture op de paleiselijke courtyard. 

Het buitenmeubilair waaiert uit over de hele wereld, maar het is de eerste keer dat het Nederlandse bedrijf Borek zich presenteert in Milaan. En dat doet het meteen groots en volumineus. Met hoogwaardige, duurzame, innovatieve, ambachtelijk gemaakte en zeker ook comfortabele buitenmeubels, transformeert Borek de binnenplaats in een ontspannen design-oase waar bezoekers van de Salone del Mobile warm worden onthaald. Iedereen kan net als in een Italiaanse familie aanschuiven aan lange tafels, iets eten en drinken, werken of elkaar ontmoeten, terwijl Italiaanse chef-koks gerechten serveren. Bezoekers kunnen aan net zulke kleurrijke stoelen zitten als het omringende tulpenveld, terwijl barista’s Italiaanse espresso’s verzorgen. Zo wordt het neo-renaissancistische paleis een Dutch design paradijs.

High dining met Sineu

Frank Bogaers, eigenaar van dit meer dan veertig jaar oude familiebedrijf, koos hiervoor zorgvuldig het buitenmeubilair. De tafels in het zogenoemde high diningrestaurantgedeelte van de binnenplaats, zijn ambachtelijk gemaakt van hoogwaardig gecoat aluminium. Aan de tafels zijn stapelbare stoelen geschoven, getiteld Sineu. Exemplaren die meteen door kunnen voor de ideale, moderne Italiaanse terrasstoel. Een gepoedercoat gegalvaniseerd stalen frame bevat een zitting in exotische tinten als fuchsia, turkish tile en navy. Deze zitting is handgevlochten van Ardenza Rope, een thermoplastische synthetische draad. Een uitvinding van Borek.

Low dining met Lincoln

Borek heeft het restaurantgedeelte gescheiden van het low dinining-gebied door middel van een pad met aan weerszijden tulpenborders. Op het lage lounge buitenmeubilair uit de Lincoln-collectie kun je comfortabel relaxen. De bekende stylist en designer Eric Kuster ontwierp deze natuurlijk ogende grijze en zandkleurige relax-banken waarmee je je op een tropische bestemming waant. Er zijn zachte, handgeweven Crochets-poufs van Ardenza Rope en onverslijtbare tafels van Dekton die lijken op natuursteen, maar bestaan uit een bijzondere combinatie van materialen: quartz, porselein en glas.

Meet the designers

Van alle zeven gerenommeerde Nederlandse ontwerpers met wie Borek  samen aan omvangrijke collectie werkt, toont Frank Bogaers een blikvanger. Zoals een ligbed, pouf of fauteuil. Niet alleen het buitenmeubilair maar ook de ontwerpers als Marcel Wolterink, Eric Kuster, Remy Meijers, Bertram Beerbaum, Frans van Rens, Maarten Olden en de nieuwe ontwerper Hugo de Ruiter, zijn zelf aanwezig tijdens Masterly.

Max & Luuk op het dakterras

Een andere collectie onverwoestbaar buitenmeubilair dat zowel het Nederlandse weer en wind trotseert, als de Milanese zon, is de karaktervolle collectie Max & Luuk, genoemd naar Franks Bogaers’ twee zonen. Met weids uitzicht op Milaan en de nabijgelegen Duomo, is het dakterras de ideale plek om van de rust en het uitzicht te genieten, Zittend in de kleurige,vrolijke, trendy meubels uit deze jonge collectie.

Van binnenplaats tot dakterras, met Borek, Max & Luuk is het Nederlandse paviljoen Masterly een aanwinst rijker.

Borek op de binnenplaats en dakterras, Masterly – the Dutch in Milano, 17 t/m 22 april, Palazzo Francesco Turati, Via Meravigli 7, Milan. www.masterly.nu