Levante

De Levante is één van de pareltjes uit de Borek-collectie. De Levante sofa en fauteuil zijn ontworpen door het Italiaanse ontwerpersduo Meneghello Paolelli, ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de succesvolle Softline-collectie van Borek. ‘Levante’ betekent ‘het oosten’; een impliciete verwijzing naar de zonsopkomst. En van de zon is het extra genieten vanuit een Levante. De sofa heeft een royaal formaat van bijna tweeënhalve meter. De Levante staat stevig op ronde pootjes die weer perfect passen bij de vormgeving en het teakhout van de Bassano-tafels. De aluminium Peniche-tafelcollectie sluit overigens ook naadloos aan bij de materialen en kleurstelling van de Levante.

Meneghello Paolelli

Meneghello Paolelli zijn Italiaanse productontwerpers. Ze streven naar innovatie, zowel in concept als in esthetiek, maar dit is nooit het doel op zich geweest. “Innovatie verankeren aan de concrete behoefte, functionaliteit, schoonheid en kwaliteit: dat is de missie”. De italiaanse touch van dit duo is duidelijk zichtbaar in de Levante.

De fauteuil is eveneens riant met honderdzestien centimeter breedte. De materialisatie is zeer luxe met een stevige Ardenza rope in sepia grijs, dat in een fraai patroon om de aluminium rugleuning is gevlochten. De rugleuning waaiert als het ware vanaf de bovenste helft naar buiten toe uit, wat veel flair aan het moderne design toevoegt en het zitcomfort verhoogt. De grijze kussens voor de zitting en rugleuning ondersteunen het lichaam bovendien maximaal, waarbij het gebogen rugkussen elegant over de bovenzijde van het frame heen valt. Het zitkussen is op de hoeken afgerond, de vormgeving van het teakhouten onderstel volgend.

DOWNLOAD DE PRIJSCATALOGUS

In de prijscatalogus zijn alle nieuwe collectieitems opgenomen, compleet met prijzen, afmetingen en kleurmogelijkheden. Vul hier je gegevens in en download direct de prijscatalogus.