“Mijn deurklinken-collectie voor Formani, en één van mijn moderne gebouwenlijnen, laten vaker een zogenaamde Ribbon zien: Als een breed lint met scherpe vouwen, wordt een lijn voortgezet. Bij gebouwen: de vloer loopt door in een wand, en vervolgens de wand in een plafond, steeds met ergens op de lijn een hoekverdraaiing. Ditzelfde zie je terug in mijn ontwerpen van de Outdoor-furniture collectie voor Borek. 

Qua vormgeving koos ik voor XL items die op stoere wijze hun plaats opeisen op grote veranda’s of terrassen. Hierbij levert het simpele draaien van de items met 90 graden, een veel smallere samenstelling op: voor die specifieke hoek die net wat minder breedte heeft, maar dan wel weer wat meer diepte biedt. 

De gespannen koorden -Ribbons- verfijnen het XL ontwerp op subtiele wijze. Ze vormen een opmaat richting de mooie met touw vormgegeven Beanbags en eetkamerfauteuiltjes uit de rest van de Borek-Collectie. Het was mijn uitgangspunt om vooral ook te combineren met deze andere wat organischere/rondere modellen, en met af en toe een mooie hangmat of hangende schommelstoel op de veranda.”

Ribbon Collectie van bob manders

bekijk meer

kom in contact

Ben je geïnteresseerd in deze collectie?

kom in contact

brochure aanvragen

Ben je geïnteresseerd in de collecties van Borek? Vraag onze brochure aan, hier staan alle prachtige collecties van Borek in.

brochure aanvragen