teak

Borek gebruikt uitsluitend volwassen teakhout dat geoogst wordt volgens de normen op het gebied van milieubehoud. Het teakhout is afkomstig van de Tectona Grandis. De duurzaamheid vindt zijn oorsprong in het hoge gehalte aan natuurlijke oliën. De daaruit volgende geringe opname van vocht zorgt voor geringe werking, resulterend in een enorme stabiliteit tegenover UV-stralen, chloor en zeewater. Het is mogelijk dat kleine scheurtjes in het meubilair ontstaan, dit is niets verontrustend maar een natuurlijk werkingsproces. Onbehandeld teakhout vergrijst geleidelijk. De unieke houtverbinding van sommige producten kan door weersinvloeden iets gaan wijken. Dit is een natuurlijk proces dat voor kan komen.

Onderhoudsadvies: wij adviseren het teak regelmatig te reinigen met Borek Teak Cleaner. De cleaner reinigt teak en geeft het opnieuw een fris en stevig uiterlijk. Borek Teak Protector verzadigt teak zodat het ondoordringbaar wordt voor vloeistof en en vuil. En wilt u de natuurlijke, goudbruine kleur langer in stand houden en vergrijsd teak opnieuw zijn natuurlijke kleur geven, dan kunt u het teak behandelen met Borek Teak Sealer.

batyline eden

Een unieke combinatie van textielzachtheid en met de eigenschappen van Batyline. Het materiaal is duurzaam, waterdicht en bestand tegen weersomstandigheden.

Onderhoudsadvies: te reinigen met Borek Multi Cleaner.